Informatie en handige links over en van Terschelling

Waar geven jullie les?

De locatie van de lessen hangt af van de windrichting, we laten de dag van te voren per sms/whatsapp weten waar we les zullen geven.

Wat moet ik meenemen?

Naast een goed humeur … Neem een handdoek mee, zwemkleding of droog ondergoed. Bij wat frisser weer is een windjack of een lekkere warme trui voor na de kitesurfles heel fijn. 

Als het warm en zonnig is vergeet dan niet zonnebrand op te doen en eventueel iets te drinken mee te nemen.

Mocht je van te voren nog niet hebben betaald dan graag contant voor aanvang van de les. We hebben geen mobiel pinapparaat.

Ik heb nog nooit gevliegerd!

Dat geeft niet, we beginnen op het strand met een kleine oefen vlieger. Zodra je deze voldoende onder controle hebt stappen we over op de echte kitesurf vlieger.

Ervaring met watersporten en bijvoorbeeld snowboard of wakeboarden is een plus maar het is niet nodig.

Het is wel heel erg handig als je redelijk goed kan zwemmen.

Ben ik niet te jong/te oud?

Eigenlijk ben je nooit te oud om te leren, onze oudste cursist was 75 jaar, de jongste 8 jaar. Als je niet zeker weet of het echt wat voor je is boek dan eerst de introductie les. Dan maken wij je wel enthousiast voor een vervolg!

Voor de jongeren hebben we een wat aangepast lesprogramma. Op voorhand gaan we uit van een leeftijd van 9 a 10 jaar en een gewicht van minimaal 35kg. Maar dit verschilt per kind.

Kijk ook eens op onze pagina over het kitesurfen voor kinderen.

Kan ik kitesurfen na 3 of 4 lessen?

Dat is heel lastig om op voorhand te zeggen. Als je ervaring hebt met vliegeren en eventuele andere water- of boardsporten dan kan het heel snel gaan. Wij proberen je in 3 a 4 lessen zover te krijgen dat je veilig en zelfstandig met je eigen materiaal het water op kan en je je eerste meters hebt gevaren. Maar het komt ook voor dat je gewoon nog 1 of 2 extra lessen nodig hebt.

Het kan zijn dat we je na de eerste les een advies geven eerst nog gewoon te gaan vliegeren of als het niet wil lukken met het board een wakeboard baan oop te zoeken op het vaste land. En daarna verder te gaan met je kitesurflessen.

Wil het toch nog niet lukken na een paar keer zelf proberen dan kan je altijd nog een extra les boeken.

Is kitesurfen moeilijk?

Nee, het is eigenlijk een van de makkelijkste surfsporten die er is. Zodra je de kitesurf vlieger goed onder controle hebt zal je merken dat je heel snel vooruit gaat. Als je er na je lessen voldoende tijd in steekt merk je dat e heel snel progressie boekt.

Is kitesurfen gevaarlijk?

Kitesurfen kan inderdaad gevaarlijk zijn, je maakt gebruik van wind en water waar altijd wel gevaar aan zit. Tijdens de lessen leren we je omgaan met mogelijke gevaren en problemen. Uiteindelijk draait het erom dat je gewoon goed nadenkt voordat je het water op gaat en tijdens je kitesurf sessies.

Moet je sterk zijn om te kitesurfen?

Nee, je hoeft niet sterk te zijn, kinderen vanaf een jaar of 6 kunnen al zelfstandig kitesurfen. De grootste kracht zit aan de trapeze om je middel, daar zal je wel wat spierpijn kunnen verwachten maar in principe doet de kitesurf vlieger al het werk voor je.

Wanneer gaat een les door/niet door?

Kitesurflessen geven we met een wind van 12 tot en met 25 knopen (3 tot 5 beaufort). Kinderen zullen we niet met 25 knopen les geven, volwassenen pas vanaf 14 knopen.

Op de Noordzee kunnen lessen afgelast worden door te hoge golven en met zware regenval en onweer zijn er ook geen lessen.

Wat als ik moet annuleren?

Tot 24 uur van te voren kan je kosteloos annuleren. Daarna rekenen we 50% van de geboekte les. Op de dag zelf rekenen we de volle prijs.

Zie ook onze algemene voorwaarden.

Handige Links