Natuurlijk zijn kinderen welkom bij ons om te leren kitesurfen. Voor hun hebben we speciaal kleinere wetsuits, harnassen, helmpjes en kites liggen. We hebben zelfs een speciaal board voor hun klaar liggen waar ze beter op kunnen staan dan een standaard board.

Er zit wel een verschil in de lessen tussen volwassenen en kinderen. We delen de lessen wat meer in in kleine blokjes zodat we rustig theorie en praktijk of kunnen wisselen. Zodra ze de kite onder controle hebben gaat het meestal heel snel. Veel kinderen kunnen al na 2 lessen heen en weer varen! Maar aan de theorie en veiligheid moeten we dan ook nog goed aandacht aan besteden.

Kinderen kunnen bij ons terecht vanaf 8 a 9 jaar, ze moeten in ieder geval minimaal 35 kg wegen. We geven les op ondiepe stukken zee en met aanlandige wind maar ze moeten ook een zwemdiploma hebben. Bij aanmelding gaan wij er vanuit dat ze zwemdiploma B hebben.

Voor de wat oudere kinderen (vanaf een jaar of 12) die graag willen leren kitesurfen kan er gerust een 3 of 4-daagse cursus geboekt worden. Wij zorgen er wel voor dat ze helemaal enthousiast worden en blijven. Als ze een nog maar 8 of 9 jaar zijn dan kan je het beste eerst 1 les boeken om te kijken hoe het gaat. Ze komen vast en zeker ook enthousiast weer terug van de les maar wellicht is het toch nog net even te spannend of moeten we het lesplan wat aanpassen.

Bij een bezoek of vakantie aan Terschelling hoort natuurlijk ook het strand en daar kunnen de kinderen al lekker gaan oefenen met kleine stunt vliegers, dat is een prima voorbereiding op de kitesurf lessen. Als ze nog nooit gevliegerd hebben, koop dan ergens een leuk klein stunt vliegertjes en laat ze lekker hun gang gaan op het strand ermee. 

Elk uurtje vlieger ervaring maakt het kitesurfen makkelijker!

Naast het daadwerkelijk kitesurfen besteden we veel aandacht aan de veiligheid en theorie. Als ouder nodigen we je dan ook graag uit om mee te kijken tijdens het eerste deel van de eerste les als je zelf niks van het kitesurfen weet en zelf (nog) niet van plan bent om het te leren.