Met Fatbike naar de secret spot

Op Terschelling hebben we verschillende kitespots waar we zo terecht kunnen. De fiets of auto parkeren en je kan zo het strand oplopen om je kite op te tuigen en het water op te gaan.

Het Groene Strand is de meest toegankelijke spot en voor iedereen geschikt. Wil je op de Noordzee kitesurfen dan kan je gebruik maken van de verschillende bekende strandovergangen zoals die bij West aan Zee, Midsland aan Zee, Formerum aan Zee of bij Oosterend. Heb je voldoende ervaring op de Noordzee dan is een downwinder natuurlijk het ultieme genieten van de golven op de Noordzee.

Voor beginners en de vlakwater liefhebbers is de Noordzee echter lang niet altijd geschikt.

Maar we hebben ook nog een andere spot, deze is echter wat lastiger bereikbaar, maar wel met vlak water. Of golven, zelf kiezen dus wat je wil!


Waarom fatbikes en geen 4×4 vraag je je dan misschien af?

In de wintermaanden mag je inderdaad met een 4×4 op het strand van Terschelling rijden, wij zouden eventueel als school ook een ontheffing aan kunnen vragen maar wij vinden dit niet passen bij onze beleving.

Sportief bezig zijn met het kitesurfen en lekker op de fiets over het strand naar een spot rijden past beter bij de eiland beleving als in een auto op het strand rijden.

De accu’s worden ook nog eens met zonne-energie opgeladen!

Als de lessen door omstandigheden niet door kunnen gaan, bijvoorbeeld verkeerde windrichting, laag water op het Groene Strand of te hoge golven op de Noordzee bij West of Midsland aan Zee, dan hebben we de mogelijkheid om hier een les te doen.

Kost je niks extra, je moet alleen in de ochtend even een fatbike afhalen, waarna we afspreken op de parkeerplaats bij West aan Zee of Midsland aan Zee en richting de secret spot rijden.

Kan je al kitesurfen en wil je los huren? Dat kan ook.

Geen lessen geboekt maar toch graag eens kitesurfen bij de secret spot?

Op aanvraag kan je een fatbike afhalen en mee richting de secret spot. De fatbikes zijn uitgerust met bagagedrager en een boardrek. Zorg wel dat je genoeg drinken en eten meeneemt, er is daar verder dus helemaal niks.

Kosten zijn € 40,- per dag per fatbike.

(Borg € 50,- per fatbike)

Dat lijkt veel maar bedenk ook dat rijden op het strand eigenlijk niet goed is voor een fatbike. We doen erg onze best om ze in goede conditie te houden maar goedkoop is dat niet. We zien het als een extraatje wat we aan kunnen bieden.

Je mag er dus wel mee het strand op maar niet mee door het zeewater rijden!