Een van de nieuwste toevoegingen in de surf wereld in het wingsurfen, surfen met een surfwing, ook wel windwing, foilwing, kitewing, crosswing … nou ja, eigenlijk heeft elk merk wel zijn eigen naam gegeven aan dit zeil. In tegenstelling tot het kitesurfen zitten hier geen lijnen aan en er zit ook geen mast aan vast zoals bij het windsurfen. Van alles een combinatie dus.

Met een SUP plank kan je met zo’n surfwing al met een paar knopen wind het water op, ga je het combineren met een foilboard dan heb je toch minimaal 10 knopen wind nodig.

Voor kinderen is dit naast het golfsurfen een prima opstap naar het kitesurfen. Ze leren een meer van de wind, balans houden op het board, keren en draaien en tegen de wind in varen. Het is ook een stuk veiliger (al is kitesurfen niet gevaarlijk zolang je het veilig beoefend) maar met de surfwind zit je niet vast aan de vlieger zoals bij het kitesurfen. Zodra je de surfwing lost laat is alle kracht verdwenen.

Natuurlijk is het ook een hele leuke aanvulling als je van golfsurfen en suppen houdt. Met een foilboard en een surfwing haal je echt alles uit je surfsessies.

Surf naar buiten met behulp van de surfwing, ga op een golf af en laat de surfwing zweven om verder te surfen op de golf.

Wingsurf les van 2 uur op de Noordzee of de Waddenzee

  • 2 personen € 60,- per persoon voor 2 uur
  • Prive les € 75,- voor 1.5 uur

Deze lessen geven we als het niet hard genoeg waait voor de kitesurflessen, daar hebben we zo’n 14-15 knopen voor nodig. Van 5 tot zo’n 13-14 knopen kunnen we deze lessen doen.