Battle of the Greenbeach tricklist

Een nieuwe concept voor de kitesurfers bij de Battle of the Greenbeach wedstrijden. Een lijst met verplichte trucs die per heat uitgevoerd moeten worden. Van een kleine sprong tot uiteindelijk een Backmobe, KGB of wie weet nog moeilijker. Elke ronde worden er wat moeilijkere trucs toegevoegd tot er uiteindelijk maar 1 winnaar overblijft. Door met leuke en simpele tricks te beginnen willen we het voor iedereen leuk maken om deel te nemen en door naar elkaar te kijken wat van elkaars tricks te leren.

Voor elke trick die slaagt krijg je 10 punten, met een buttlanding 5 punten en crash je een trick of doe je hem niet dan natuurlijk 0 punten. Ben je op de aangekondigde starttijd aanwezig, heb je je shit klaarliggen en ben je ingeschreven krijg je alvast 10 bonus punten!

Per ronde met heats van 8 minuten staan er 5 tricks ingepland, die je hieronder per ronde kan bekijken, waarvan je 1 trick mag schrappen. Per heat kan je dus maximaal 40 punten halen, al kan het zijn dat we in latere rondes even terugkijken als er een gelijk aantal punten is bij de deelnemers. probeer ze dus alle 5 zo goed mogelijk te doen.

Ronde 1

Toeside ride:

Left 5pts & right 5pts

Jibe toe to heel:

Left 5pts & right 5pts

Jibe heel to toe:

Left 5pts & right 5pts

Hooked pop:

Left 5pts & right 5pts

(let op, bij een pop staat je kite bijna stil, dit in tegenstelling tot een echte sprong)

Downloop jibe:

Left or right 10pts

Ronde 2

Hooked jump:

Hooked jump transititon:

Hooked (tail)grab:

Hooked 360:

5 extra pts for every extra full rotation

Hooked backroll:

Ronde 3

Na de 1ste en 2de ronde gaan de top (aantal afhankelijk van aantal deelnemers) door naar ronde 4, de rest kan in ronde 3 zich nog herkansen om door te gaan naar ronde 4.

Je hebt wederom 8 minuten de tijd in je heat om de tricks die je in ronde 1 en 2 al hebt gedaan nog eens te doen. Je zal er dus iets sneller doorheen moeten. Doe je 1 van de tricks (of meerdere) unhooked krijg je daar per trick 5 bonus punten voor.

Als je je kite crasht tijdens een unhooked trick kan het lang duren voordat je je kite weer in de lucht hebt, probeer in deze ronde ze dus eerst hooked te doen en daarna als er nog tijd over is nog unhooked de trick(s) over te doen waarvan jij denkt dat je ze kan.