Klaar met je kitesurflessen en wil je een en ander nog eens rustig door nemen? Of sta je op het punt met lessen te beginnen? Op deze pagina hebben we een hele lading tips staan met hier en daar wat handige video’s erbij.

Tijdens je lessen komt er natuurlijk enorm veel informatie op je af, terwijl je ook nog eens bezig bent om de kite te controleren, zo kan je het allemaal nog eens rustig tuis op de bank doorlezen.

Mocht je na je les nog vragen hebben over de les of over aan te schaffen materiaal stuur ons gerust nog een berichtje.

Safety First!

Materiaal:

Persoonlijke uitrusting

Zorg voor een goed passend en warm wetsuit, in Nederland is dat meestal een pak van 5mm dik. Het beste is dus naar een surfshop te gaan om daar te passen.

Als je dan toch in de winkel bent kijk dan gelijk naar een harnas, ook deze moet gewoon goed zitten anders krijg je er last van. Een zit (seat) harnas is in het begin zeker fijner een waist harnas zit wat hoger en geeft je wat meer bewegingsvrijheid maar deze kan in het begin omhoog kruipen.

Tijdens je les heb je een helm op maar die zie je eigenlijk (helaas) niemand verder dragen na de lessen, wij raden het wel aan. Dit geldt natuurlijk ook voor het impactvest. Deze raden wij zeker aan zolang je nog beginner bent, voorkomt dat je bij een harde klap voorover al je lucht kwijt bent en daarnaast geeft het je in een noodsituatie net even wat meer drijfvermogen.

Als het wat kouder wordt kan is het aanschaffen van surfschoentjes, handschoentjes en een cap voor op je hoofd een optie. Maar als je zo in oktober/november nog het water op wil en je no niet echt goed heen en weer kan varen en no veel in het water ligt raden we je aan om een winterstop te doen en in april/mei weer te beginnen.

Ben je van plan om heel vaak e gaan kitesurfen? Investeer dan in een setje oordopjes, zijn je oren op lange termijn heel blij mee!

Materiaal:

Kite(s), board en bar

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Ut elit tellus, luctus nec ullamcorper mattis, pulvinar dapibus leo.